Prečo je tehlová dlažba dobrou voľbou pre moderný interiér?

Medzi modernými aranžmánmi sú na čele škandinávsky, minimalistický a industriálny - často sú takéto interiéry dokončené zo surovín vrátane dreva, kameňa a pieskovca. Niektoré si vyberú útulný štýl s pridaním tehál - v škandinávskych izbách dominujú tie v bielych odtieňoch a v priemyselných v tmavších tónoch. Materiál je náročný a jeho starostlivosť je nevyhnutná. Značka Stegu ponúka alternatívne riešenie - tehlové dlaždice. Ďalej vysvetľujeme, prečo je to skvelá voľba, a uvádzame niekoľko rád, ako používať materiály napodobňujúce tehly v moderných priestoroch.

Tehlové a tehlové dlaždice: výhody a nevýhody

Tehlové steny čoraz viac zdobia domáce priestory. Radi ich použijeme na zateplenie moderných miestností a na oddelenie jednotlivých zón v byte. Deliace steny z tehál vytvárajú atmosféru a poskytujú štýlové prostredie pre škandinávsku pohovku a modernistické detaily. Odolnosť je jednou z najväčších výhod materiálu. Tehla je skvelá pri tlmení zvukov - vyzerá elegantne, ale aj „ťažko“. Čo to znamená v praxi? Stavebný materiál môže vizuálne zmenšiť interiér a vytvárať v ňom dojem preťaženia. Pri rozhodovaní pre tehlu musíme brať do úvahy aj nevyhnutnosť vykonať viac impregnačných úprav ako v prípade obkladov, ktoré ju napodobňujú. Tieto sa zase ľahko montujú. Ak sa rozhodneme kúpiť dlaždice s hotovou škárovacou hmotou,nemusíme sa báť ďalších činností, ako je injektáž. Štruktúra z nich robí dokonalú náhradu za klasickú tehlu a dodáva interiéru atraktívny, útulný a ľahký vzhľad súčasne. Pri použití dlaždíc sa nemusíme obávať klimatických faktorov, ktoré môžu nepriaznivo ovplyvniť vzhľad dekoratívnej steny - budú dobre fungovať v rôznych podmienkach miestnosti.

Tehlové dlaždice - spôsob, ako zobraziť priemyselný interiér

Modernistické izby, ktoré pripomínajú loftové, post-továrenské priestory, budú vyzerať skvele, ak na dokončenie steny zvolíme tehlu. Nie je ľahká na údržbu, dá sa úspešne nahradiť inovatívnymi tehlovými dlaždicami. Široký výber dokončovacích materiálov umožňuje estetické prispôsobenie tehlovej výzdoby možnostiam interiérového dizajnu. V priemyselných miestnostiach dominujú jednoduché formy a suroviny. Tehlové dlaždice budú vynikajúcou voľbou v takomto stylingu - zdôraznia jeho charakter a vytvoria v priestore atmosféru charakteristickú pre modernistické továrne. Dekoračný materiál bude ladiť so sklom, drevom, kovom - dodá interiéru umelecký, ležérny nádych. Na nastavenie priemyselnej obývacej izby môžeme zvoliť tehlové obklady Parma so škárou.Biele tóny rozjasnia tmavé štylizácie a v kombinácii so sivou, čiernou a hnedou vytvoria zaujímavý kontrast. Aby sme umocnili tlmený, modernistický efekt, môžeme zvoliť dlaždice Metro - sú vynikajúcou voľbou pre ľudí, ktorí chcú vo svojich interiéroch vytvoriť atmosférické, kreatívne a neobvyklé aranžmány. Vďaka svojej farbe budú dobrým prostredím pre čiernobiele aj kontrastné a trochu avantgardné miestnosti a ich štruktúra zvýrazní doplnky s geometrickými tvarmi inšpirované moderným dizajnom a súčasným umením.ktorí chcú vo svojich interiéroch vytvoriť atmosférické, kreatívne a neobvyklé aranžmány. Vďaka svojej farbe budú dobrým prostredím pre čiernobiele aj kontrastné a trochu avantgardné miestnosti a ich štruktúra zvýrazní doplnky s geometrickými tvarmi inšpirované moderným dizajnom a súčasným umením.ktorí chcú vo svojich interiéroch vytvoriť atmosférické, kreatívne a neobvyklé aranžmány. Vďaka svojej farbe budú dobrým prostredím pre čiernobiele aj kontrastné a trochu avantgardné miestnosti a ich štruktúra zvýrazní doplnky s geometrickými tvarmi inšpirované moderným dizajnom a súčasným umením.

Tehlové dlaždice v škandinávskom aranžmá

Radi zariadime naše interiéry podľa škandinávskych trendov. Steny dokončujeme bielou farbou, do miestnosti vnášame veľa malých, farebných detailov a vyberáme základné vybavenie z dreva. V interiéroch inšpirovaných Škandináviou perfektne fungujú plyšové detaily vrátane kobercov, vankúšov a mäkkých kresiel. Ak chcete zahriať chladný styling, stojí za to tiež zvoliť tehlu vo farbe, ktorá dokonale zodpovedá miestnosti. Najčastejšie volíme bielu, pretože krásne ladí s farebnými doplnkami, dreveným nábytkom a čiernymi, klasickými prvkami dekoru. Tehlová stena sa bude dobre hodiť k romantickým lampiónom, svietnikom a kvetom vo výrazných farbách. Sme tiež čoraz viac ochotní rozhodnúť sa, že v interiéri použijeme nie pôvodnú tehlu, ale materiály, ktoré ju dobre imitujú.Tehlové dlaždice budú vždy vyzerať pôsobivo - nemusíme sa obávať ich častej impregnácie, údržby a ďalších ošetrení. Na zdobenie škandinávskeho interiéru si môžeme zvoliť produkt so škárovacou hmotou - dodá jasnosť snehovému usporiadaniu a jemne dynamizuje priestor. Niet pochýb o tom, že tehla vytvára v interiéroch príjemnú a jedinečnú atmosféru - dlaždice, ktoré ju dokonale napodobňujú, bude v tejto úlohe fungovať rovnako dobre. Je tiež potrebné poznamenať, že ľahké dokončovacie prvky je potrebné čistiť častejšie. S materiálom napodobňujúcim tradičné materiály môžete bez väčších ťažkostí odstrániť prach.Na zdobenie škandinávskeho interiéru si môžeme zvoliť produkt so škárovacou hmotou - dodá jasnosť snehovému usporiadaniu a jemne dynamizuje priestor. Niet pochýb o tom, že tehla vytvára v interiéroch príjemnú a jedinečnú atmosféru - dlaždice, ktoré ju dokonale napodobňujú, bude v tejto úlohe fungovať rovnako dobre. Je tiež potrebné poznamenať, že ľahké dokončovacie prvky je potrebné čistiť častejšie. S materiálom napodobňujúcim tradičné materiály môžete bez väčších ťažkostí odstrániť prach.Na zdobenie škandinávskeho interiéru si môžeme zvoliť produkt so škárovacou hmotou - dodá jasnosť snehovému usporiadaniu a jemne dynamizuje priestor. Niet pochýb o tom, že tehla vytvára v interiéroch príjemnú a jedinečnú atmosféru - dlaždice, ktoré ju dokonale napodobňujú, bude v tejto úlohe fungovať rovnako dobre. Je tiež potrebné poznamenať, že ľahké dokončovacie prvky je potrebné čistiť častejšie. S materiálom napodobňujúcim tradičné materiály môžete bez väčších ťažkostí odstrániť prach.S materiálom napodobňujúcim tradičné materiály môžete bez väčších ťažkostí odstrániť prach.S materiálom napodobňujúcim tradičné materiály môžete bez väčších ťažkostí odstrániť prach.

Eklektický štýl s použitím tehál podobných dlaždíc

Tehlové dlaždice sú vynikajúcou voľbou aj v eklekticky usporiadaných interiéroch. Moderné priestory inšpirované rôznymi štýlmi budú mať úžitok z atmosférickej obálky, ak na dokončenie steny zvolíme materiál napodobňujúci tehlu. Dlaždice je možné použiť ako v bytoch v paneláku, tak aj v činžiakoch, kde budú esteticky kombinované so štukovými formami, drevenými podlahami a nábytkom v starom štýle. V nových budovách pomocou dlaždíc rýchlo vytvoríme efektnú deliacu stenu, ktorá oddeľuje obývaciu izbu od kuchyne. Tehlový materiál bude ako stvorený pre kuchynský priestor, kde varíme a vyprážame. Tuky a vodná para nezanechajú na textúre nepekné štiepky.V eklektickom štýle si môžeme dovoliť rôzne vízie - tu budú dobre vyzerať obe biele dlaždice so škárovacou hmotou a tmavšie varianty. Atmosférická dekorácia môže byť pozadím pre elegantnú pohovku na nohách, vyrezávanú komodu, ako aj dizajnérske kreslo s geometrickým, originálnym tvarom. Tehlová povrchová úprava bude skvelou voľbou aj tam, kde dominujú priemyselné a škandinávske riešenia. Stena bude prvkom, ktorý spojí tieto dva štýly, pretože v oboch trendoch funguje skvele.Stena bude prvkom kombinujúcim tieto dva štýly, pretože v obidvoch trendoch funguje skvele.Stena bude prvkom, ktorý spojí tieto dva štýly, pretože v obidvoch trendoch funguje skvele.

Tehla vytvára podnebie, ohrieva priestory, vytvára útulnú atmosféru - vyzerá nádherne a prirodzene. Bohužiaľ je to tiež náročné, a preto sa čoraz viac rozhodujeme pre ľahko použiteľné a rovnako efektívne tehlové dlaždice. Materiál funguje dobre v malých aj veľkých priestoroch, vďaka čomu je príjemnejšie prijímať naše interiéry. Výberom dlaždíc imitujúcich tehlu neriskujeme, že nezvládnu podmienky, ktoré v našom byte panujú. Okrem toho môžeme úspešne použiť stavebný materiál na dokončenie fasády domu - tehlové betónové dlaždice poskytne fasáde reprezentatívny a odolný rám. Voľba, ktorú nás značka Stegu presvedčí, je bezpečná voľba. Dlaždice sú alternatívnym a o niečo inovatívnejším riešením v porovnaní s klasickou tehlou. Moderné interiéry sú funkčné interiéry.Tehlové dlaždice ponúkané výrobcom tento trend veľmi dobre napĺňajú.